Indické jehněčí madrás z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
jehněčí kýta700 gvelká cibule1 ksčesnek3 stroužky
drcená rajčata2 plechovkycitronová šťáva1 lžícekurkuma1 lžička
kari1 lžičkamletý koriandr1 lžičkagaram masala1 lžička
mletý římský kmín2 lžičkymletý zázvor1/2 lžičkyvoda100 ml
sůl dle chutighí dle potřeby
jehněčí kýta 700 g, velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, drcená rajčata 2 plechovky, citronová šťáva 1 lžíce, kurkuma 1 lžička, kari 1 lžička, mletý koriandr 1 lžička, garam masala 1 lžička, mletý římský kmín 2 lžičky, mletý zázvor 1/2 lžičky, voda 100 ml, sůl dle chuti, ghí dle potřeby

Příprava

Indickou kuchyni jsem si vážně zamilovala, a tak ji občas připravuji i doma. Ve spojení s domácím jehněčím masem je to zkrátka hřejivá balada. 

Jehněčí maso pečlivě očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na ghí prudce restujeme, než se maso zatáhne. Pak ho přendáme do pomalého hrnce a do výpeku dáme smažit cibuli a po chvilce i česnek. Když je cibulka zlatavá, přisypeme všechno koření a necháme krátce rozvonět. Hned poté zalijeme drcenými rajčaty, osolíme a promícháme. Směs vylijeme na maso, přidáme vodu a citronovou šťávu. Necháme pomalit 4 hodiny na stupeň HIGH. Podávat můžeme s rýží, indickými plackami, nebo chlebem. Dobrou chuť!

2018-02-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI