Na salát: | |||||
losos | 120 g | mix salátů | 1 hrst | ředkvičky | 3 ks |
zelená francouzská čočka | 30 g | černý a bílý sezam | 1 hrstička | krvavý pomeranč | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce | sůl | 1 špetka | ||
Na zálivku: | |||||
med | 1 lžíce | jablečný ocet | 1 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžíce |
čerstvý nasekaný kopr | 1 lžička | pepř čerstvý mletý | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.
Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI