Jarní čočkový salát s lososem zpět

Na salát:
losos120 gmix salátů1 hrstředkvičky3 ks
zelená francouzská čočka30 gčerný a bílý sezam1 hrstičkakrvavý pomeranč1 ks
olivový olej1 lžícesůl1 špetka
Na zálivku:
med1 lžícejablečný ocet1 lžícedijonská hořčice1 lžíce
čerstvý nasekaný kopr1 lžičkapepř čerstvý mletý1 špetkasůl1 špetka
losos 120 g, mix salátů 1 hrst, ředkvičky 3 ks, zelená francouzská čočka 30 g, černý a bílý sezam 1 hrstička, krvavý pomeranč 1 ks, olivový olej 1 lžíce, sůl 1 špetka, med 1 lžíce, jablečný ocet 1 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, čerstvý nasekaný kopr 1 lžička, pepř čerstvý mletý 1 špetka, sůl 1 špetka

Příprava

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

2022-03-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI