Jarní pohankové palačinky s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
mléko400 mlvejce2 kspohanková mouka200 g
čerstvý medvědí česnek velká hrstsůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
Náplň:
pesto ze sušených rajčat dle chutikrémový sýr dle chutirajčata dle chuti
mozzarella nebo sýr feta dle chutirukola nebo baby špenát dle chutiolivový olej dle chuti
mléko 400 ml, vejce 2 ks, pohanková mouka 200 g, čerstvý medvědí česnek velká hrst, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, pesto ze sušených rajčat dle chuti, krémový sýr dle chuti, rajčata dle chuti, mozzarella nebo sýr feta dle chuti, rukola nebo baby špenát dle chuti, olivový olej dle chuti

Příprava

Jaro, Velikonoce a sezóna medvědího česneku. Čeští kulináři si tuto bylinku v posledních letech velmi oblíbili a není divu. Receptů jsou všude mraky, ale i tak se s vámi podělím o jeden svůj tip na zpracování medvěda.

Palačinky jsou vděčné rychlé jídlo. Ráda je připravuji z pohankové mouky - je bezlepková, zdravá a rozdíl ve finálním produktu je oproti využití pšeničné mouky takřka minimální. No, a když přidáte medvědí česnek, překvapíte zase něčím trošku jiným, než klasikou.

1. Všechny ingredience - mléko, vejce, mouku, sůl, medvědí česnek - dejte do mixéru a vytvořte si hladké zelené těsto. Nakonec přidejte trošku čerstvě mletého pepře. 

2. Na středně rozpálenou pánev, potřenou rostlinným olejem (používejte štětec, tuk tak budete mít po celé pánvi a jen v tenké vrstvě), nalévejte naběračkou postupně těsto. Pánev si nakloňte na strany, aby se těsto rozlilo po celé pánvi v tenké vrstvě. 

3. Jakmile jde palačinka lehce od pánve, obraťte ji a opékejte i na druhé straně, které stačí výrazně kratší čas smažení.

4. Hotové palačinky plňte dle chuti. Udělejte si pesto ze sušených rajčat, které smíchejte s krémovým sýrem a hotovou palačinku krémem potřete. Dále přidejte čerstvá nakrájená rajčata, mozzarellu nebo sýr feta a rukolu nebo baby špenát pokapaný olivovým olejem a zlehka osolený.

TIP: Na první palačince si vždy zkuste ideální rozpálenost pánve. Z mé zkušenosti se skoro nikdy právě ta první nepovede.

TIP: Neopékejte palačinky příliš zprudka. Zachování zelené barvy je zde žádoucí, nechceme tedy palačinky příliš tmavé.

TIP: Pokud máte pesto z medvědího česneku, můžete těsto připravit klasicky - mimo mixér.

2018-03-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravy
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI