Jarní salát s lososem zpět

Ingredience:
mix salátů dle potřebyředkvičky3 kszelená francouzská čočka30 g
losos (filet)120 gčerný a bílý sezam dle chutikrvavý pomeranč dle chuti
olivový olej dle potřebysůl dle chuti
Zálivka:
med1 lžícejablečný ocet1 lžícedijonská hořčice1 lžička
nasekaný kopr1 lžičkasůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
mix salátů dle potřeby, ředkvičky 3 ks, zelená francouzská čočka 30 g, losos (filet) 120 g, černý a bílý sezam dle chuti, krvavý pomeranč dle chuti, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, med 1 lžíce, jablečný ocet 1 lžíce, dijonská hořčice 1 lžička, nasekaný kopr 1 lžička, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku. 

2. Čočku si uvaříme v solené vodě podle návodu. 

3. Lososa si osolíme a obalíme ho v sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít. 

4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

2018-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI