Ingredience: | |||||
mix salátů | dle potřeby | ředkvičky | 3 ks | zelená francouzská čočka | 30 g |
losos (filet) | 120 g | černý a bílý sezam | dle chuti | krvavý pomeranč | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | ||
Zálivka: | |||||
med | 1 lžíce | jablečný ocet | 1 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžička |
nasekaný kopr | 1 lžička | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.
1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
2. Čočku si uvaříme v solené vodě podle návodu.
3. Lososa si osolíme a obalíme ho v sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI