Jednoduchá houbová omáčka zpět

Ingredience:
čerstvé houby600 gvoda500 mlsmetana500 ml
hladká mouka3 lžícesůl dle chutimletý pepř dle chuti
mléko dle potřeby
čerstvé houby 600 g, voda 500 ml, smetana 500 ml, hladká mouka 3 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, mléko dle potřeby

Příprava

Houby máme rádi v jakékoliv úpravě. Ale když je v plánu tato obyčejná houbová omáčka podle mé babičky, všichni se už předem těšíme.

Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Kloboučky menších hub můžeme nechat v celku, nakrájíme pouze nožky.

Houby dáme do hlubšího hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a slabým varem vaříme 10 minut. 

Poté ve smetně pokojové teploty důkladně rozšleháme mouku.

Připravenou záklechtku pomalu nalijeme do hrnce a za stálého míchání houbovou omáčku vaříme 15 minut. 

Podle potřeby naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu, okořeníme špetkou čerstvě mletého pepře a necháme přejít varem.

Podáváme s bramborem a vejci.

Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze omáčky nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.

2017-10-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI