Jehněčí kolínka na česneku zpět

Ingredience:
jehněčí kolínko4 ksčervená cibule6 kssádlo kousek
sůl špetkapepř špetkamletá paprika1 lžička
tymián pár snítekrozmarýn snítkačeský česnek2 paličky
vývar5 dclprotlak1 malá plechovka
jehněčí kolínko 4 ks, červená cibule 6 ks, sádlo kousek, sůl špetka, pepř špetka, mletá paprika 1 lžička, tymián pár snítek, rozmarýn snítka, český česnek 2 paličky, vývar 5 dcl, protlak 1 malá plechovka

Příprava

Tento recept je úplně obyčejný, ale ze všech co znám je pro mě nejchutnější. Kolínka se dělají na víně na kořenové zelenině atd., ale tento recept je pro mě nej.

Kolínka očistíme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nakrájeným tymiánem, rozmarýnem a necháme přes noc uležet v lednici.

Na sádle kolínka orestujeme, dáme stranou  a do výpeku vložíme cibuli, kterou restujeme do zhnědnutí.

Vložíme česnek, po chvilce i papriku, kterou orestujeme a nakonec zarestujeme i protlak.

Vše zalijeme vývarem a dusíme přikryté v troubě na 150 stupňů tak 3-4 hodiny.

Šťávu pak redukujeme na požadované množství, osolíme, popřípadě malinko zahustíme tmavou jíškou.

Tato dobrota se hodí k bramborové kaši, bramborám i s knedlíkem a špenátem nebo se zelím.

2014-03-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI