Jehněčí medailonky v bylinkové marinádě zpět

Ingredience:
jehněčí medailonky nebo kotletky1 kgčervené víno2 dclcitron (šťáva)1/2 ks
stroužek česneku5 ksbazalka velká hrstrozmarýn5 snítek
bazalka5 snítekbobkový list5 listkůolivový olej dle potřeby
pepř špetkasůl dle chuti
jehněčí medailonky nebo kotletky 1 kg, červené víno 2 dcl, citron (šťáva) 1/2 ks, stroužek česneku 5 ks, bazalka velká hrst, rozmarýn 5 snítek, bazalka 5 snítek, bobkový list 5 listků, olivový olej dle potřeby, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky. Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc. Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.

 

 

Vykostěné medailonky opepřete a potřete olivovým olejem. Náskládejte do misky kde se maso bude marinovat. Proložte bylinkami a plátky nakrájeného česneku a zakapejte citronovou šťávou.

Nakonec přilijte víno a maso v misce s marinádou trochu promačkejte, aby nikde nezůstal kousek bez marinády.

Nejlepší je nechat maso v marinádě do druhého dne.

Naložené maso po vyndání z marinády nechávám trochu ,okapat´na ubrousku. 

A nezapomeňte těsně před grilováním osolit.

2015-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI