Kachna na jablkách, tymiánu a medu s jablečným přelivem a bramborovými bosáky

zpět
Kachna na jablkách, tymiánu a medu s jablečným přelivem a bramborovými bosáky
Ingredience:
kachna1 kstymián pár snítekjablko2 - 3 ks
sůl dle chutimed1 lžícesojová omáčka1 lžíce
červené víno nebo calvados dle chuti
Bosáky:
brambory750 ghrubá krupice300 gvejce1 ks
sůl dle chuti
kachna 1 ks, tymián pár snítek, jablko 2 - 3 ks, sůl dle chuti, med 1 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, červené víno nebo calvados dle chuti, brambory 750 g, hrubá krupice 300 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Chcete, aby měla kachna krásnou barvičku? Potírejte ji v průběhu pečení medem....

Kachnu řádně nasolíme, do břišní dutiny vložíme přepůlené jablko a několik snítek tymiánu, vložíme do pekáče s víkem a konfitujeme v troubě při 100°C několik hodin. Čím déle, tím lépe. Ničím nepodléváme, sama pustí dost tuku.
Poté zvýšíme teplotu v troubě na 180°C a do pekáče přidáme dvě kyselejší na větší kusy pokrájená jablka. Půl hodiny pečeme přikryté a průběžně potíráme směsí tekutého medu, kvalitní sojové omáčky (a můžeme přidat i červené víno či calvados), pak ještě na 20 minut stáhneme na 150°C a dopečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.

PŘELIV: 
Změklá jablka vybereme z pekáče spolu s částí výpeku, rozmixujeme do hladka a zjemníme několika lžícemi smetany ke šlehání. Jestliže byla kachna správně ochucená, není potřeba již dále kořenit. 

BOSÁKY:
Brambory nastrouháme na jemno a řádně vymačkáme. Poté přidáme vejce a krupici, společně prohněteme a do vroucí vody tvarujeme lžící (nebo odkrajujeme z válečku) malé noky. Vaříme asi 10 minut.

2014-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI