Kančí kýta pečená na celeru, s čokoládou omáčkou zpět

Ingredience:
kančí kýta600 gmenší celer1 ksvelká cibule2 ks
kvalitní hořká čokoláda30 gsmetana ke šlehání250 - 300 mlsůl dle chuti
černý pepř dle chutirozmarýn pár lístkůslunečnicový olej dle potřeby
tarhoňa dle potřeby
kančí kýta 600 g, menší celer 1 ks, velká cibule 2 ks, kvalitní hořká čokoláda 30 g, smetana ke šlehání 250 - 300 ml, sůl dle chuti, černý pepř dle chuti, rozmarýn pár lístků, slunečnicový olej dle potřeby, tarhoňa dle potřeby

Příprava

Milujeme zvěřinu. Nedávno jsme pozvali rodinu bohyně Lenky na srnčí na smetaně a teď jsme si připravili kančí kýtu. Pořád jsem dumala, jak a s čím ji zkombinuji. Až jsem se trochu odvázala a nebála se přihodit do omáčky čokoládu. Ano, čtete správně. Čokoládu.

Maso, pečené pomalu s celerem a cibulí, bude jemné a křehké. Zajímavě dochucená omáčka z něj udělá opravdovou pecku, kterou si opravdu zamilujete.

Cibuli si nakrájejte na půlkolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na plátky.

Cibuli i celer společně opečte na pánvičce na plotně, na trošce oleje, pěkně dozlatova. Poté nasypejte do pekáče, ve kterém budete péct maso. Já jsem použila velký litinový pekáč s poklicí.

Na uvolněné pánvičce opečte kančí kýtu vcelku, osolenou a opepřenou ze všech stran. Opečenou kančí kýtu přidejte k celeru a cibuli do pekáče, přidejte rozmarýn, přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 120 °C, dokud nebude maso měkké.

Doba pečení záleží na tom, jaký velký kus kančí kýty máte. Ale bude to určitě nakolik hodin.

Měkkou kančí kýtu vyndejte z pekáče. Cibuli a celer dejte do mixéru, přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. V horké omáčce nechejte rozpustit na kostičky nalámanou čokoládu. Ještě můžete společně pár minut provařit.

Podávejte, s čím máte chuť. My jsme zvolili tarhoňu, protože v poslední době patří mezi naše oblíbené přílohy.

Dobrou chuť přeje Elly.

2019-03-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI