Kančí na hříbkách v pomalém hrnci zpět

Ingredience:
kančí maso na dušení850 gmražená hříbková směs400 gslanina150 g
smetana ke šlehání150 - 200 golej2 lžícecibule1 ks
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
kančí maso na dušení 850 g, mražená hříbková směs 400 g, slanina 150 g, smetana ke šlehání 150 - 200 g, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Máte pomalý hrnec, ale nemáte kančí maso? Nezoufejte, stejným způsobem můžete připravit i hovězí, nebo vepřové.

Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opepříme, osolíme a promícháme.

Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky.

Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu. 

Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.

V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. 

Na ni dáme prudce  ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs.

Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 

Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. 

Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou.

Omáčku prohřejeme, maso zbavené provázku nakrájíme na porce a podáváme s rýží. Vhodný je i houskový knedlík.

2017-04-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI