Kantonský bůček zpět

Ingredience:
libový vepřový bok bez kosti1,3 - 1,5 kgvíno Shaoxing2 lžícesůl2 lžičky
cukr1 lžičkakoření 5 vůní1 lžičkabílý pepř1/2 lžičky
rýžový ocet2 lžičkyhrubá mořská sůl1 hrnek
libový vepřový bok bez kosti 1,3 - 1,5 kg, víno Shaoxing 2 lžíce, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, koření 5 vůní 1 lžička, bílý pepř 1/2 lžičky, rýžový ocet 2 lžičky, hrubá mořská sůl 1 hrnek

Příprava

Pro úhledné kostičky při servírování si bok okrájejte do úhledného obdélníku. Pokud je vám to jedno, tak nechte jak je. Lépe se s tím ale později pracuje.

Maso si opláchněte a osušte. Z koření, soli a cukru si vytvořte směs.

Bok otočte kůží dolů a do masa vetřete víno Shaoxing. Jakmile se víno vsákne, vmasírujte i koření.

Otočte čistou kůží nahoru a na co nejvíce místech ji propíchněte. 

Takto připravené maso dejte na 24 hodin odležet do lednice, kde částečně oschne.

Druhý den vetřete do kůže dvě lžičky rýžového octa. Maso položte do vaničky vytvořené z alobalu.

Posypte kůži vrstvou hrubé soli a dejte péct na 1.5 hodiny do trouby, která je předehřátá na 190°C .

Po upečení vytáhněte maso z alobalu. Oškrábejte sůl a dejte maso na plech s mřížkou.

Zapněte v troubě gril na střední stupeň. Vzdálenost od grilu si budete muset pohlídat. Na kůži se musí dělat malé puchýřky a nesmí se pálit.
Grilujte takto 10 -15 minut. Kůžička se krásně nafoukne a bude nádherně křupavá.

Nechte 15 minut odležet na lince a poté můžete krájet.

V originálu se podává s troškou hořčice a cukru. Záleží ale na vaší chuti.

Dobrou chuť!

2016-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI