Ingredience: | |||||
kapr | 4 porce | máslo | 2 lžíce | sójová omáčka | 0,5 dcl |
česnek | 4 stroužky | bílé víno | 1 dcl | med | 0,5 dcl |
kmín | špetka | pepř | špetka | sůl | špetka |
Kapří maso se sladkokyselou marinádou, která dodá maso tu správnou chuť.
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.
Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI