Kapr na medu zpět

Ingredience:
kapr4 porcemáslo2 lžícesójová omáčka0,5 dcl
česnek4 stroužkybílé víno1 dclmed0,5 dcl
kmín špetkapepř špetkasůl špetka
kapr 4 porce, máslo 2 lžíce, sójová omáčka 0,5 dcl, česnek 4 stroužky, bílé víno 1 dcl, med 0,5 dcl, kmín špetka, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Kapří maso se sladkokyselou marinádou, která dodá maso tu správnou chuť.

Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.

Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.

2014-05-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI