Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě zpět

Ingredience:
kapří filety4 kskmín celý1 špetkamáslo1 plátek
olivový olej1 lžícelimetka1 ks
Na marinádu:
stroužek česneku3 ksčerstvý zázvor5 cmšťáva z celé limetky1 ks
olivový olej5 lžicmořská sůl1 lžička
Příloha:
bramborová kaše polníček rajčata
kapří filety 4 ks, kmín celý 1 špetka, máslo 1 plátek, olivový olej 1 lžíce, limetka 1 ks, stroužek česneku 3 ks, čerstvý zázvor 5 cm, šťáva z celé limetky 1 ks, olivový olej 5 lžic, mořská sůl 1 lžička, bramborová kaše , polníček , rajčata

Příprava

Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.

Nejprve si připravíme marinádu,ve které bude kapřík nejméně 12 hodin odpočívat.
Utřeme česnek, zázvor nastrouháme co nejjemněji. Do mísy k česneku se zázvorem vymačkáme šťávu z limetky, přidáme olivový olej a řádně promícháme.
Filety si nasolíme, vložíme do připravené marinády a uložíme do lednice. Po 12 hodinách kapra vyndáme, posypeme celým kmínem.
Na pánvi zpěníme máslo a rybku smažíme dorůžova. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, salát z polníčku a rajčat. Jednoduché a vynikající.


Dobrou chuť!

2015-07-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI