Petra Kafuňková

Petra Kafuňková zpět

jméno a příjmení Petra Kafuňková
znamení ryba
koníčky Vaření, pečení, listování v kuchařkách, foodstyling, turistika, jízda autem, cestování s rodinou, seriály, focení, příroda.
sny a cíle

Nejvíce si přeji abychom byli všichni zdraví a šťastní. Mým cílem a snem,
je postavit domeček s velkou zahrádkou a vydat kuchařku pro mé chlapečky, aby se do budoucna "neztratili".

motto "Miluj to, co máš a sni i tom, co nemůžeš mít!"

Jmenuji se Petra Kafuňková. Nyní jsem momentálně na mateřské dovolené se synkem Kubíkem (3). Starší synek Jiřík (6) chodí do školky k předškolákům.  Mým povoláním je starost a pečování o staré nemocné lidi - tedy zdravotní sestra. Má práce sice do vaření moc nezapadá, ale možná přece jen něčím. Pokora, láska, péče a cit, to s vařením také trošku souvisí, nemyslíte?

Můj sen se již splnil, mám úžasnou rodinu, manžela a děti, kteří jsou pro mě vším.❤  Užívám si nejlepší chvíle v životě. Nejvíce si přeji, abychom byli zdraví a šťastní!

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem

Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem

Máte rádi smetanovo - ovocné cheesecaky? Jeden z mých dalších je s mascarpone a mangovým rozvarem. Mango je tropické ovoce, známé zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje také málo tuku a sodíku, proto jsem ho zařadila právě do této dobroty, aby jsem v ní vyrovnala podíl tuku, který se již nachází ve smetanovém krému. Základ korpusu jsem vymyslela jako zdravější verzi z kokosové a mandlové mouky.

18.1.2021 Doba přípravy: 90 min více info
Jablečný štrůdl z kokosové mouky

Jablečný štrůdl z kokosové mouky

Dneska jsem měla chuť na štrůdl. Pokud nepečete z kokosové mouky, nastal ten pravý čas. Dezerty jsou jemné, chutné a krásně voní. Děti vám za takový štrůdl, utrhnou talíř i s rukou!

16.11.2020 Doba přípravy: 45 min více info
Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou

Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou

Mrkev je nejen zdravá a chutná zelenina, ale je opravdu výborná do nejrůznějších sladkých dezertů. Já tentokrát zvolila malé dortíky, které nejen vypadají božsky, ale také chutnají.

12.11.2020 Doba přípravy: 60 min více info
Bleskové jednohubky s řeřichovou pomazánkou

Bleskové jednohubky s řeřichovou pomazánkou

Bleskový předkrm či jednohubka, která lahodí nejen oku, ale i vašim chuťovým pohárkům. 

9.11.2020 Doba přípravy: 15 min více info
Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone

Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone

Cheesecake miluje snad každý. Když přidáte trošku krému napovrch s čerstvým ovocem, máte během chvilky na stole krásný barevný dortík, který milují hlavně děti. 

3.11.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Zapečený květák v bešamelu s batátovou peřinou

Zapečený květák v bešamelu s batátovou peřinou

Máte dost už smaženého květáku či mozečku a chcete vyzkoušet něco lahodnějšího? Tak proto neváhejte a vyzkoušejte květák v jiné podobě, který se osvědčil i v našem jídelníčku.

4.3.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Avokádovo-limetkový cheesecake

Avokádovo-limetkový cheesecake

Máte rádi cheesecake? Naše rodina ho přímo miluje. Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy: krusta z rozdrobených sušenek a sýrová vrstva. Může být i pečený, ale já jsem zvolila nepečenou zdravější variantu a sušenky jsem nahradila opraženými pohankovými vločkami s kokosem. Krém jsem připravila z avokáda a limety, které jsou rovněž zdravou potravinou.

3.3.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Brokolicovo-cuketové kuličky v sezamu

Brokolicovo-cuketové kuličky v sezamu

Brokolice je velmi zdravá a nepostradatelná zelenina v kuchyni, která obsahuje hodně vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny. A tak jsem se rozhodla udělat tyto kuličky. A protože jsem neměla dost brokolice a měla bych kuliček málo, přidala jsem ještě cuketu, která spolu s brokolicí a česnekem spojila výbornou chuť a přidala do nich spoustu minerálů a žádné kalorie. Obalila jsem kuličky v sezamu, který patří mezi nejzdravější semínka, obsahuje vysoký podíl vitamínů, zvyšuje imunitu a zlepšuje látkovou přeměnu.

3.3.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Špenátový quiche s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Špenátový quiche s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Quiche je slaný koláč, který pochází z Francie a nejčastěji se plní směsí sýra, vajec, smetany a zeleniny, kterou máme rádi a servírují se teplé nebo studené. Já jsem zvolila mou oblíbenou verzi se špenátem, sušenými rajčaty a kozím sýrem.

2.3.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Znáte pohanku? Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií.Také posiluje imunitu, využívá se i při detoxikaci a doporučuje se k jídlu zejména v zimě, protože prohřívá organismus.

22.1.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.

27.7.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI