Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem zpět

Ingredience na korpus:
mandlová mouka75 gkokosová mouka25 gmáslo100 g
Náplň:
mascarpone500 gdomácí lučina100 gvejce2 ks
citronová šťáva1 malá lžička
Rozvar:
velké oloupané mango1 kscelá skořice1 ksvoda1 dcl
mandlová mouka 75 g, kokosová mouka 25 g, máslo 100 g, mascarpone 500 g, domácí lučina 100 g, vejce 2 ks, citronová šťáva 1 malá lžička, velké oloupané mango 1 ks, celá skořice 1 ks, voda 1 dcl

Příprava

Máte rádi smetanovo - ovocné cheesecaky? Jeden z mých dalších je s mascarpone a mangovým rozvarem. Mango je tropické ovoce, známé zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje také málo tuku a sodíku, proto jsem ho zařadila právě do této dobroty, aby jsem v ní vyrovnala podíl tuku, který se již nachází ve smetanovém krému. Základ korpusu jsem vymyslela jako zdravější verzi z kokosové a mandlové mouky.

Máslo rozehřejeme a smícháme s moukami.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Troubu předehřejeme na 150° a vložíme do ní formu s těstem na cca 10 minut.

Připravíme si náplň.

Mascarpone a lučinu vyšleháme s vejci a kapkou citrónové šťávy a polovinu vlijeme na předpečené těsto.
Oloupané a vypeckované mango nakrájíme na kostky a s 1- 2 dcl vody a celou skořicí rozvaříme (trvá to asi 20 minut).
Skořici vyjmeme a je-li potřeba, tak mango ještě trošku pomačkáme vidličkou.
Vlijeme třetinu rozvaru na náplň, na rozvar zbytek náplně a opakujeme postup ještě jednou.
Nakonec bude rozvar. Vložíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut na 180°.
Po upečení necháme vychladnout a při podávání posypeme mletou skořicí.

Dobrou chuť!
2021-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI