Kapustičky v zelenině zpět

Ingredience:
růžičková kapusta10 ksnahrubo nastrouhaná zelenina (kedluben, dýně, mrkev...) dle potřebynakrájená paprika1 ks
nakrájená cibule1 ksčesnek dle chutiolej trochu
mletý kmín špetkakoriandr špetkasůl špetka
růžičková kapusta 10 ks, nahrubo nastrouhaná zelenina (kedluben, dýně, mrkev...) dle potřeby, nakrájená paprika 1 ks, nakrájená cibule 1 ks, česnek dle chuti, olej trochu, mletý kmín špetka, koriandr špetka, sůl špetka

Příprava

Naše fantazie se někdy ztrácí při pohledu na stále stejnou zeleninu, zvláště když úroda nebo nákupy byly příliš velké.

Tady je rada: V pondělí zeleninu nakrájíme na plátky, v úterý na kostičky, ve středu nastrouháme na velkém struhadle, ve čtvrtek na jemném, v pátek rozmixujeme, v sobotu uvaříme vcelku a v neděli usušíme na horší časy.
Další týden kombinujeme techniky jako v tomto receptu. Na rozpálený olej dáme kmín, aby se otevřel. Vše je dílem pár sekund, takže vzápětí sypeme cibuli a pražíme za občasného míchání.

Pak přidáme nastrouhanou zeleninu, velmi jemně nakrájenou papriku (jídlo je s ní efektnější, přestože spotřebujeme jen malý kousek) a celé kapustičky. Posypeme mletým koriandrem, nakrájeným či lisovaným česnekem, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Osolíme.

2014-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI