Kapustové karbanátky s mletým masem a parmazánem zpět

Ingredience:
mleté maso (mix hovězího a vepřového s max 20% tuku)1 kgkapusta1/4 hlávkystřední cibule1 ks
parmazán80 - 100 ghrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chuti
sušený tymián3 - 4 lžičkyvejce2 ksvoda3 - 4 lžíce
olej dle potřebycitron1/4 ks
mleté maso (mix hovězího a vepřového s max 20% tuku) 1 kg, kapusta 1/4 hlávky, střední cibule 1 ks, parmazán 80 - 100 g, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, sušený tymián 3 - 4 lžičky, vejce 2 ks, voda 3 - 4 lžíce, olej dle potřeby, citron 1/4 ks

Příprava

Kapustu, kterou jsem měla ke zpracování, byla opravdu velká. A tak vedle kapustové polévky, došlo i na kapustové karbanátky. Spojení masa a zeleniny je dobrou volbou, a pokud si chcete opravdu pochutnat, doporučuji do směsi přidat i voňavý tymián a výraznou chuť parmazánu. Rázem se z klasických karbanátků stane opravdová dobrota.

Nejprve si nasekáme cibuli najemno a nasekáme i kapustu. Na jemném struhadle si nastrouháme parmazán. Na troše oleje si zesklovatíme cibuli a pak přidáme nasekanou kapustu. Jen lehce zarestneme, tak aby kapusta mírně změkla, ale zachovala si svoji křupavost.

Ve velké míse pak smícháme mleté maso, o cibuli a kapustu, nastrouhaný parmazán, tymián, vejce. Směs osolíme a opepříme dle chuti a pro lepší spojení pak přidáme trochu vody. Směs promícháme (nejlépe to uděláte rukou). Z připravené směsi pak tvarujeme karbanátky. Je dobré mít misku se studenou vodou, do které namáčíme ruce, aby se nám karbanátky lépe tvarovaly. Karbanátky pak opečeme na oleji, nebo pokud chceme variantu s méně tukem, tak upečeme v troubě, kdy karbanátky dáme na plech vyložený pečícím a, potřeme trochou oleje a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Karbanátky u nás podáváme s bramborovou kaší zakápnuté trochou citronové šťávy, ale skvělé jsou třeba i jen s chlebem.

2017-11-09 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 10 kusů karbanátků. Záleží na velikosti, kterou uděláte.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI