Karamelizovaný losos s polentou zpět

Ingredience:
losos2 filetycukr1/2 hrníčkusůl2 lžičky
pepř špetkaolej dle potřebykukuřičná instantní polenta + 375 ml vody100 g
losos 2 filety, cukr 1/2 hrníčku, sůl 2 lžičky, pepř špetka, olej dle potřeby, kukuřičná instantní polenta + 375 ml vody 100 g

Příprava

Další jednoduchý recept, který jistě osvěží Váš jídelníček, pokud jej ještě neznáte. A aby byl Váš oběd zcela výjimečný, jako přílohu jsem zvolila polentu - a s tou můžete dělat divy.

Rozehřejte si troubu na 230 ºC a začněte s polentou. Připravte ji dle návodu s tím, že s polentou si můžete dělat takřka cokoli chcete. Připravit ji s vodou, s mlékem, s vývarem, smíchat ji se zeleninou, s kořením, udělat z ní kaši, nechat ji ztuhnout v lednici a vykrojit pak do různých tvarů, osmažit, za studena, za tepla, nasladko, naslano... Vlastně si ji k tomu lososu udělejte, jak chcete. Já jsem volila tu variantu, že jsem ji připravila obyčejně, dala na nízko do formy, nechala ji ztuhnout v lednici během přípravy lososa a pak jsem ji nakrájenou na trojúhelníčky lehce osmažila. Na porci pro 2 mi bohatě stačilo 100 g polenty (tj. 375 ml osolené vody k přípravě).

Co se samotného lososu týká, v hlubokém talíři si smíchejte cukr se solí a pepřem. V této sypké směsi si bohatě obalte filety a osmažte je takto na oleji, cca 3 minuty z každé strany při středním plameni. Máte-li lososa s kůží, tuto stranu nechte smažit klidně i 5 minut. Dávejte při tom pozor, ať se Vám směs nepřipaluje. Osmažené je opatrně vyjměte z pánve (filety bez kůže drží méně pohromadě) a dejte do zapékací mísy. Nasypte na ně zbytek sypké směsi, kterou jste neupotřebili a dejte je péct na 15 minut.

Během této doby si můžete připravit ztuhlou polentu. Jak jsem již psala, třeba ji v různých tvarech, které si vykrojíte, usmažit. Pak už jen třeba plátky citronu, bylinky a můžete servírovat.

2015-07-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI