Karbanátky z červené čočky zpět

Na 7 karbanátků:
loupaná červená čočka3/4 šálkumrkev1 kscibule1/2 ks
česnek1 velký stroužekvejce1 kskari1 lžička
sůl dle chuticelozrnná špaldová mouka2 velké lžíceolej1 lžíce
loupaná červená čočka 3/4 šálku, mrkev 1 ks, cibule 1/2 ks, česnek 1 velký stroužek, vejce 1 ks, kari 1 lžička, sůl dle chuti, celozrnná špaldová mouka 2 velké lžíce, olej 1 lžíce

Příprava

Dnes pro vás mám recept na čočkové karbanátky, o který jste si psali. Je opravdu jednoduchý a já byla mile překvapena, jak dobré byly.

Jedla jsem je se šťouchanými bramborami, ale dobré byly i jen tak studené večer k salátu. Takže pokud si nosíte krabičky, tak už víte, co nového si připravit.

Čočku jsem si odsypala do hrnce, dvakrát propáchla vlažnou vodou (než zmizela pěna), přilala k ní dvojnásobné množství vody, osolila a na mírném ohni vařila do rozvaření na kaši. Tu jsem nechala zchladnout.
Mezitím jsem si na lžíci oleje orestovala půl na drobno nasekané cibule, nastrouhanou mrkev a nakonec k orestované zelenině přidala prolisovaný česnek a nechala jen provonět.
Tuhle směs jsem smíchala s rozvařenou čočkou, přidala vejce, kari, mouku. Na plech s pečicím papírem jsem lžící kladla připravené těsto. Karbanátky jsem pekla 30 minut na 200 °C (ale každá trouba peče jinak, takže to radši hlídejte).
2014-09-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI