Ingredience: | |||||
jehněčí kolínko | 1 ks | listový špenát | 150 g | vařené brambory | 200 g |
česnek | 2 stroužky | cibule | 1 ks | smetana | 1 kelímek |
sůl | špetka | bílý pepř | špetka | drcený kmín | špetka |
petrželka | hrstka | sádlo | na konfit |
I tento pokrm můžete ochutnat v naší restauraci Lihovar v Třebíči.
Jehněčí kolínko nasolíme, nakmínujeme a necháme dvě hodiny odpočinout. Rozehřejeme sádlo na 140°C a zalijeme kolínko, které pomalu táhneme v troubě při 76°C 10-12 hodin. Před servírováním dáme na 6 až 8 minut dopéct na kůrku při 220°C.
Listový špenát opereme, pokrájíme a dusíme na cibulce 8 minut. Osolíme, zlehka opepříme, přidáme nahrubo nasekaný česnek a můžeme zjemnit trochou smetany.
Ve slupce vařené oloupané brambory rozšťoucháme na pánvi, zlehka orestujeme, osolíme, přidáme petrželku nebo pórek, vše prohřejeme a na závěr přilijeme 0,03l smetany a celé můžeme servírovat.
Podáváme s listovým špenátem a šťouchanými bramborami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI