Koprová omáčka s hovězím masem, vejcem a bramborem zpět

Ingredience:
kopr3 - 4 lžícemléko1 lhladká mouka3 lžíce
ocet dle chuticukr dle chutisůl dle chuti
vejce dle potřeby
kopr 3 - 4 lžíce, mléko 1 l, hladká mouka 3 lžíce, ocet dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti, vejce dle potřeby

Příprava

Koprovku mám moc ráda, i když děti jí zatím nepřišly na chuť, tak stále věřím, že se to ještě "zvrtne". A jak to máte u vás doma?

Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme. V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přilíváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem. Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila. Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila.
K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.

VENDY TIP! Pro zjemnění ke konci můžeme přidat smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji trošku mlékem. Kopr varem ztmavne, proto jej přidáváme až ke konci varu. Je dobré si trochu pokrájeného kopru nechat na závěr na posypání, či vmíchání pro hezčí barvu omáčky.

2019-06-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI