Králík pečený na česneku a Českém Ghíčku se špenátem a jáhličkami zpět

Ingredience:
králičí stehno1 kslistový špenát2 mražené kostkycibule1/2 ks
česnek4 stroužkyjáhly30 ghimalájská sůl dle chuti
kmín špetkaČeské Ghíčko dle potřeby
králičí stehno 1 ks, listový špenát 2 mražené kostky, cibule 1/2 ks, česnek 4 stroužky, jáhly 30 g, himalájská sůl dle chuti, kmín špetka, České Ghíčko dle potřeby

Příprava

Potřebovala jsem zredukovat zásoby králíka a špenátu. Jelikož my králíčka rádi tak nebylo o čem přemýšlet. 

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Českým Ghíčkem. Propláchneme a spaříme několikrát jáhly, dáme vařit na 15 minut s dvojnásobkem množství vody, hodně sají. Po uvaření přiklopíme a nechápe vsáknout přebytečnou vodu. Necháme si povolit listový špenát. Orestujeme cibulku, společně s česnekem, přidáme špenát, osolíme a krátce prohřejeme. Doba přípravy 2 hodiny.

2016-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI