| Ingredience: | |||||
| králičí stehno | 2 ks | míchaná kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakrájená na kostičky | 200 g | cibule | 1 ks | 
| máslo | kousek | olej | citron | 1 ks | |
| nové koření | pár kuliček | bobkový list | 1 ks | celý pepř | pár kuliček | 
| hřebíček | dle chuti | sůl | špetka | pepř | špetka | 
| cukr | trochu | skořice | špetka | sušené bylinky (rozmarýn, tymián) | špetka | 
| mandle | pár | švestky (dávají se sušené, ale já jsem zkusila přidat pár mražených do základu) | pár kusů | červené víno | 200 ml | 
| perník na strouhání | dle chuti | ||||
Omáčka s chutí voňavého perníku....
Stehna osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem. Vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli se zeleninou. Vrátíme maso, podlijeme půl na půl vínem s vodou. Osolíme, přidáme koření v sítku, cukr, pár koleček citronu i s kůrou a pár švestek. Dusíme do měkka. Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přes cedník. Znovu prohřejeme a podle chuti dochutíme (můžeme přidat švestková povidla, pokud švestky nejsou v základu). Přidáme mandličky a úplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění, ale už nevaříme.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI