Krémové rizoto s liškami zpět

Ingredience:
rýže Arborio dl potřebyolej trochubílé víno1/4 l
kuřecí vývar1,5 lcibule1 ksmáslo kousek
lišky hrstsůl špetkapepř špetka
smetana dle potřebyparmazán naozdobuolivový olej trochu
rýže Arborio dl potřeby, olej trochu, bílé víno 1/4 l, kuřecí vývar 1,5 l, cibule 1 ks, máslo kousek, lišky hrst, sůl špetka, pepř špetka, smetana dle potřeby, parmazán naozdobu, olivový olej trochu

Příprava

Jakékoliv rizoto z čerstvých hub musí potěšit nejen milovníky houbových jídel, ale i ty, kteří si chtějí vychutnát takové pravé "lesní" aroma.

Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.

Mezitím, co se rýže dusí, nakrájíme cibulku najemno a restujeme na másla spolu s liškami zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem a pro zjemnění můžeme přidat trošku smetany, ale je nutné vědět, že v Itálii smetanu do rizota nedávají.

Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI