Křepelka z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
křepelky (verze mini)4 kskuřecí vývar2 dclhusí sádlo1 lžíce
bobkový list2 kscibule1/2 ksjalovec3 kuličky
sůl dle chutipepř špetka
křepelky (verze mini) 4 ks, kuřecí vývar 2 dcl, husí sádlo 1 lžíce, bobkový list 2 ks, cibule 1/2 ks, jalovec 3 kuličky, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Colombo65

Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. 

Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. „kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru. 

Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme jalovec, bobkový list a ½ cibule. 

Na pomalém hrnci nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny. 

Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (… opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit). 

Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.

2015-02-12 Hlavní chody

Poznámka

Netradiční, ale velmi lahodné zpestření jídelníčku.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI