Ingredience: | |||||
křepelky (verze mini) | 4 ks | kuřecí vývar | 2 dcl | husí sádlo | 1 lžíce |
bobkový list | 2 ks | cibule | 1/2 ks | jalovec | 3 kuličky |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Colombo65
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř.
Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. „kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru.
Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme jalovec, bobkový list a ½ cibule.
Na pomalém hrnci nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny.
Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (… opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit).
Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.
Netradiční, ale velmi lahodné zpestření jídelníčku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI