Krkovička po myslivecku zpět

Ingredience:
vepřová krkovička1 kgsůl dle chutidrcený kmín dle chuti
česnek dle chutirozmarýn dle chutisádlo dle potřeby
sušené houby dle potřebyhladká mouka na zahuštěníbobkový list3 ks
pepř4 kuličkynové koření4 kuličkycibule1 ks
vepřová krkovička 1 kg, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, česnek dle chuti, rozmarýn dle chuti, sádlo dle potřeby, sušené houby dle potřeby, hladká mouka na zahuštění, bobkový list 3 ks, pepř 4 kuličky, nové koření 4 kuličky, cibule 1 ks

Příprava

Není nad pořádnou flákotu, co říkáte? Já jsem dnes udělala krkovičku po myslivecku. Když jsem ji pekla, báječná vůně se linula celým domem.

Do krkovičky uděláme několik zářezů a ze všech stran osolíme, do zářezů dáme rozmačkaný česnek a snítku rozmarýnu. Krkovičku posypeme drceným kmínem. Na pánvi rozehřejeme sádlo a krkovičku ze všech stran zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, vlijeme výpek, přidáme divoké koření a na kolečka nakrájenou cibuli, trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme. V polovině pečení vyjmeme koření a přidáme předem namočené houby, pečeme dále a nakonec chvíli pečeme odkryté. Hotové maso vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 300 ml (i více podle potřeby) vývaru a zahustíme moukou, provaříme.

2016-12-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI