Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku zpět

Ingredience:
krkovice4 silnější plátkyšunka8 plátkůkedlubna3 ks
velká mrkev1 ksvelká cibule1 ksuzený domácí bok nebo anglická slanina200 g
voda200 mlhrubozrnná hořčice na plátky4 lžičkyhrubozrnná hořčice do hotové šťávy2 lžíce
nasekané čerstvé bylinky2 lžíceprolisovaný česnek3 stroužkymáslo (1 cm)1 plátek
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
nit na upevnění závitků dle potřeby
krkovice 4 silnější plátky, šunka 8 plátků, kedlubna 3 ks, velká mrkev 1 ks, velká cibule 1 ks, uzený domácí bok nebo anglická slanina 200 g, voda 200 ml, hrubozrnná hořčice na plátky 4 lžičky, hrubozrnná hořčice do hotové šťávy 2 lžíce, nasekané čerstvé bylinky 2 lžíce, prolisovaný česnek 3 stroužky, máslo (1 cm) 1 plátek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nit na upevnění závitků dle potřeby

Příprava

Manžel je hodně masový a tak se alespoň trochu snažím do jídla vsunout i kousek té zeleninky.

Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití.
Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř.
Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem.
Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití.
Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stranou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3minuty provařit.
Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku.
Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.

2016-06-16 Hlavní chody

Poznámka

Pokud nekamarádíme s papiňákem, tak závitky můžeme dusit i v obyčejném hrnci. Postup je úplně stejný. Jen maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedlubny pustí hodně šťávy.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI