Křupavé kuře s polentou a salátem zpět

Kuře:
kuřecí nebo krůtí maso bez kůže400 guzená mletá paprika1 - 2 lžičkypolenta3 - 4 lžíce
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
Zálivka:
prolisovaný česnek1 stroužekcitronová šťáva dle chutistrouhaný sýr Gran Moraviacca 50 g
bílý jogurt4 lžíceworchester dle chutivinný ocet dle chuti
pálivější tip hořčice dle chutičerstvá bazalka dle chuti
Salát:
světlé pečivo, nasucho opečené a nakrájené na menší kousky dle potřebysměs salátů (polníček, rukola, římský, čekanka...) dle chuticherry rajčátka dle chuti
nejlibovější slanina, dokřupava opečenácca 150 - 200 gpažitka dle chutichilli paprička dle chuti
červená paprika dle chuti
kuřecí nebo krůtí maso bez kůže 400 g, uzená mletá paprika 1 - 2 lžičky, polenta 3 - 4 lžíce, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, prolisovaný česnek 1 stroužek, citronová šťáva dle chuti, strouhaný sýr Gran Moravia cca 50 g, bílý jogurt 4 lžíce, worchester dle chuti, vinný ocet dle chuti, pálivější tip hořčice dle chuti, čerstvá bazalka dle chuti, světlé pečivo, nasucho opečené a nakrájené na menší kousky dle potřeby, směs salátů (polníček, rukola, římský, čekanka...) dle chuti, cherry rajčátka dle chuti, nejlibovější slanina, dokřupava opečená cca 150 - 200 g, pažitka dle chuti, chilli paprička dle chuti, červená paprika dle chuti

Příprava

Tenhle recept je silně návykový aneb nápad kuřátka ve speciální směsi Jamieho Olivera a ten prostě umí dělat dobroty. Recept je snadný, rychlý a vynikající. Směs na kuře udělá netradiční a zajímavou chuť a díky polentě bude krásně křupavé.

Nejprve si nachystáme směs na kuře - smícháme uzenou papriku a polentu. Kuře z obou stran dobře opepříme, lehce osolíme. Na prkénko připravíme pečící papír, na něj nasypeme trochu polenty s paprikou, poklademe prsíčky, posypeme opět polentou s paprikou a přikryjeme folií. Přes folii lehce naklepeme, tím pádem nebudou prsíčka tak silná a navíc do nich dobře dostaneme polentu. Pokud se Vám zdá směsi stejně jako mě málo, udělejte si klidně dvojitou dávku a prsíčka víc ochuťte. Takto nachystané masíčko dokonale opečeme z obou stran na olivovém oleji.

Do mixéru dáme jogurt, česnek, sýr a hořčici, vše dohladka umixujeme. Dochutíme worchesterem, citronovou šťávou, octem, popřípadě solí a pepřem. Přidáme posekanou bazalku a ještě krátce umixujeme, dostaneme tak lehce nazelenalou zálivku plnou dokonalé chuti.

Na talíře navrstvíme salát, poklademe nakrájenou paprikou, rajčaty, opečenou slaninou i pečivem, navrch dáme na krájené kuře, posypeme pažitkou, chilli papričkou a přidáme zálivku.

2017-07-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI