| Ingredience: | |||||
| krůtí játra | 500 g | pažitkové pesto | 3 lžíce | sůl | dle chuti |
| Na obalení: | rozšlehané vejce se špetkou soli | 2 ks | hladká mouka | dle potřeby | |
| strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka | dle potřeby | ||||
| Na smažení: | |||||
| olej | dle potřeb | ||||
Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.
Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem.
Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Poté játra zlehka osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínky.
Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI