Krůtí játra v pomerančové šťávě zpět

Ingredience:
krůtí játra500 g100% pomerančová šťáva200 mldrůbeží vývar nebo voda50 ml
solamyl1/2 lžičkyworcesterová omáčka2 lžičkyoregano1 lžička
prolisovaný česnek2 stroužkypřepuštěné máslo2 lžícesůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
krůtí játra 500 g, 100% pomerančová šťáva 200 ml, drůbeží vývar nebo voda 50 ml, solamyl 1/2 lžičky, worcesterová omáčka 2 lžičky, oregano 1 lžička, prolisovaný česnek 2 stroužky, přepuštěné máslo 2 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.

Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme česnek, nebo zázvor a necháme 2minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

2016-01-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI