Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně s bramborovo-ricottovými noky zpět

Ingredience:
krůtí maso650 gcibule1 ksstřední mrkev4 - 5 ks
bobkový list3 kstymián3 snítksaturejka2 - 3 snítky
bílé suché víno100 mlolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutivývar dle potřeby
Noky:
střední brambroy4 kshrubá mouka130 gpolenta50 g
vejce1 ksmuškátový ořech1/4 lžičkyricotta110 g
sůl dle chuti
krůtí maso 650 g, cibule 1 ks, střední mrkev 4 - 5 ks, bobkový list 3 ks, tymián 3 snítk, saturejka 2 - 3 snítky, bílé suché víno 100 ml, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar dle potřeby, střední brambroy 4 ks, hrubá mouka 130 g, polenta 50 g, vejce 1 ks, muškátový ořech 1/4 lžičky, ricotta 110 g, sůl dle chuti

Příprava

Dnes jsem do naší kuchyně zařadila novou bylinku, a to saturejku. Nechala jsem se inspirovat receptem, u kterého mě právě kombinace bylinek zaujala. Ráda zkouším nové chutě a saturejka mi tuto možnost nabídla. K této bylince jsme zvolila jemné krůtí maso, i když v původním receptu byl králík. Jsem ráda, že jsem tuto bylinku objevila a určitě ji zařadím do naší kuchyně.

V hrnci si na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme krůtí maso na kostičky či nudličky a osolíme. Maso přidáme k cibulce a zatáhneme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opékáme, až mrkev bude mít zlatavou barvu. Mírně osolíme, opepříme a přidáme bobkový list a podlijeme trochou vývaru a dusíme cca 20 minut.
Poté přidáme tymián a saturejku a přilijeme zbytek vývaru, tak aby bylo maso i zelenina ponořeny tak akorát. Vaříme do změknutí masa. Ke konci vlijeme víno a necháme provařit.
Podáváme s bramborovo-ricottovými noky.
Noky si připravíme tak, že uvaříme brambory ve slupce do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme. Nastrouháme nebo protlačíme přes cedník. Přidáme ostatní suroviny (vejce, hrubou mouku, polentu, ricottu, sůl, muškátový ořech) a vytvoříme těsto, že kterého si vyválíme středně tenký váleček a nožem ukrajujeme noky. Vaříme v osolené, vroucí vodě než noky vyplavou, poté vyndáme a podáváme jako přílohu.

2016-04-11 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI