Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě zpět

Ingredience:
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže2 kspřepuštěné máslo100 ml100% pomerančová šťáva400 ml
cibule2 ksčesnek4 stroužkycelý kmín1 lžíce
celý pepř nadrcený v hmoždíři1 lžičkasůl dle chutivývar na podlívání100 - 150 ml
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže 2 ks, přepuštěné máslo 100 ml, 100% pomerančová šťáva 400 ml, cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, celý kmín 1 lžíce, celý pepř nadrcený v hmoždíři 1 lžička, sůl dle chuti, vývar na podlívání 100 - 150 ml

Příprava

Vyzkoušejte dát obyčejnou pečenou klasiku do "svátečního" kabátku.

Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.
Druhý den opět vše v pekáčku rukama "promasírujeme" a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku.
Během pečení přelíváme vypečenou šťávou a podle potřeby podlíváme vývarem.
Podáváme s pečivem, nebo přílohou která nám vyhovuje.

2016-11-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI