Krůtí prsa na parmazánu a smetaně zpět

Ingredience:
krůtí prsa300 ghladká mouka2 lžícestrouhaný parmazán hrst
sůl dle chutipepř dle chutiolivový olej2 lžíce
máslo2 lžičkyčesnek3 stroužkydrůbeží vývar150 ml
smetana ke šlehání100 mlnastrouhaný parmazán2 lžícekapary2 lžíce
citronová šťáva1 lžícenasekaná petrželka dle chuti
krůtí prsa 300 g, hladká mouka 2 lžíce, strouhaný parmazán hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej 2 lžíce, máslo 2 lžičky, česnek 3 stroužky, drůbeží vývar 150 ml, smetana ke šlehání 100 ml, nastrouhaný parmazán 2 lžíce, kapary 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, nasekaná petrželka dle chuti

Příprava

Krůtí maso je velmi zdravé a chutné, jen se s ním musí umět a musíte vědět, jak se která část tohohle velkého ptáka chová. Prsa jsou dobrá hlavně rychle restovaná, maso zůstane šťavnaté a omáčka z parmazánu a smetany ho skvěle doplňuje. A nezapomeňte na kapary, ty omáčce dodají tu správnou tečku.

Omáčky moc není a po smíchání s těstovinami to vypadá, že všechna "zmizí", ale ona jen obalí těstoviny a ty po ní chutnají fantasticky.

Recept jsem našla v říjnovém Albert magazínu a trochu si ho upravila. A chutná i dětem - ale těm nedávám na talíř kapary, protože je plivou (smích).

Krůtí prsa nařežeme na 1 cm vysoké plátky, osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s hrstí parmazánu a maso v této směsi obalíme.

Do pánve vložíme olej a máslo a na středním plameni rozpálíme. Do tuku vložíme maso a opečeme ho z obou stran do zlatova (asi 3 minuty z každé strany). Mezitím si očistíme česnek a nakrájíme na silnější plátky. Když je maso hotové, do pánve přihodíme česnek a asi minutu restujeme, než se rozvoní. Pak česnek vyndáme.

Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pak přilijeme smetanu (já raději používám tučnou, ale jde použít i na vaření nebo plnotučné mléko, ale obě varianty se mohou srazit), přivedeme k varu a přisypeme parmazán. Mícháme do zhoustnutí. Do omáčky vmícháme kapary a citronovou šťávu, ještě chviličku provaříme a pak pánev odstavíme.

Podáváme s těstovinami ozdobené sekanou petrželkou.

2017-02-14 Hlavní chody

Poznámka

Zdroj: magazín Albert, říjen 2016

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI