Kung Pao - kuřecí zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kspaprika (červená, žlutá, zelená)1 ksjarní cibulka1 ks
pórek5 cmcibule1 kszázvor plátek
česnek3 stoužkymalá mrkev1 kszelené fazolky/mladé hrachové lusky malá hrst
syrové arašídy/nesolené dle chutichilli/sečuánský pepř dle chutiolej1 lžíce
vody2 lžícevíno shaoxing1 lžícekukuřičný škrob1 lžička
pepř špetkasůl1/2 lžičkysvětlá sojovka2 lžíce
tmavá sojovka1 lžícerýžový ocet1 lžícecukr1 lžička
voda3 lžícekukuřičný škrob1 lžička
kuřecí prsa 2 ks, paprika (červená, žlutá, zelená) 1 ks, jarní cibulka 1 ks, pórek 5 cm, cibule 1 ks, zázvor plátek, česnek 3 stoužky, malá mrkev 1 ks, zelené fazolky/mladé hrachové lusky malá hrst, syrové arašídy/nesolené dle chuti, chilli/sečuánský pepř dle chuti, olej 1 lžíce, vody 2 lžíce, víno shaoxing 1 lžíce, kukuřičný škrob 1 lžička, pepř špetka, sůl 1/2 lžičky, světlá sojovka 2 lžíce, tmavá sojovka 1 lžíce, rýžový ocet 1 lžíce, cukr 1 lžička, voda 3 lžíce, kukuřičný škrob 1 lžička

Příprava

Dnes jsem poprvé od vypálení vyzkoušela můj staro-nový WOK.
Musím říct, že se v něm vařilo jedna báseň. Zvolila jsem schválně KUNG PAO, protože se restovalo naložené maso, zelenina a nakonec i omáčka, která se ráda přichytává.
Jsem fakt ráda, že jsem ho zachránila před vyhozením do popelnice.

Kuřecí prso si rozkrojte na dva plátky. Ty potom nakrájejte na nudličky, a nebo na kostky. Záleží na vás. My i dětí jíme hůlkami a tak nám více vyhovují nudličky.

V misce je smíchejte s olejem, vodou, vínem, škrobem, solí, pepřem a nechte takto marinovat minimálně 30 minut. 

Z ostatních surovin jako je světlá a tmavá sojovka, ocet, cukr, voda a škrob si připravte omáčku, kterou na závěr celý pokrm zalijete.  

Arašídy je nejlépe koupit nepražené i se slupkou. K dostání jsou v Asijských obchodech a 500g stojí cca 50,-. Pokud ale nemáte tu možnost, tak alespoň kupte pražené, ale nesolené.

Ty syrové si dejte do pánve a za stálého vrtění pánví je 3 minuty opékejte. Nechte úplně vychladnout a v utěrce pak zbavte slupek.

Celé vaření probíhá celkem rychle a tak si veškerou zeleninu nakrájejte dopředu a nachystejte si na tác.

Nejprve si ve woku na trošce oleje orestujte česnek, zázvor a chilli. Pokud budou s vámi jíst i děti, tak si nechte chilli až na konec.

Přidejte mrkev, cibuli a po dalších třech minutách i fazolky a papriku. Na poslední dvě minutky přihoďte i pórek a jarní cibulku.

Dejte stranou a znova rozpalte wok. Na trošce oleje velmi zprudka orestujte maso. 

Zeleninu vraťte zpět do pánve.

Na závěr přihoďte opražené ořechy, připravenou omáčku ( na dně se určitě usadil škrob ) a vše s ní promíchejte. Celkem rychle začne vše houstnout. Pokud by to bylo moc, tak můžete přidat trochu vody.

Jako příloha je ideální rýže.

Dobrou chuť!   

2016-12-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI