Kuře Madrás zpět

Ingredience:
kuřecí stehna (4 - 6 ks)1,2 kgstřední červená cibule1 ksstřední žlutá cibule1 ks
větší rajčata2 ksoloupaný zázvor10 gčesnek2 stroužky
chilli paprička3 ksmáslo100 gmletý hřebíček1 zarovnaná lžička
mletý kardamom1 zarovnaná lžičkamletá skořice1/2 lžičkymletý koriandr2 lžičky
kurkuma1 lžičkarestované kari1 lžícesůl2 lžičky
voda500 mlkokosové mléko (AROYO)500 ml
Marináda:
olej2 lžícesůl1 lžičkarestované kari1 lžička
kurkuma1 lžičkachilli1 lžička
kuřecí stehna (4 - 6 ks) 1,2 kg, střední červená cibule 1 ks, střední žlutá cibule 1 ks, větší rajčata 2 ks, oloupaný zázvor 10 g, česnek 2 stroužky, chilli paprička 3 ks, máslo 100 g, mletý hřebíček 1 zarovnaná lžička, mletý kardamom 1 zarovnaná lžička, mletá skořice 1/2 lžičky, mletý koriandr 2 lžičky, kurkuma 1 lžička, restované kari 1 lžíce, sůl 2 lžičky, voda 500 ml, kokosové mléko (AROYO) 500 ml, olej 2 lžíce, sůl 1 lžička, restované kari 1 lžička, kurkuma 1 lžička, chilli 1 lžička

Příprava

Kuřecí maso pro mě bylo vždycky trochu nudný. Ne, že bych ho nemilovala pečený, na paprice atd., ale představa, že mám doma strávníky, co jedí jenom kuřecí, mě děsí! Po týdnu bych nevěděla, co vařit.
A pak sem zalistovala kuchařkou Romana Vaňka, Jednoduše a dokonale - KUŘE. Takovejch jídel, kde hraje kuřecí hlavní roli a přesto to není žádná nuda! Hm... přehodnocuju svůj názor a chystám se další recepty vyzkoušet. Dneska došlo na první z nich, a jelikož miluju Indickou kuchyni, volba padla na Kuře Madras! Dokonalá kombinace chutí a vůní orientu. Indii sem nikdy nevařila, ale podle tohodle receptu to svede každej! Jdeme na to.

Postup na restované kari:
Na nepřilnavý pánvi, rozehřátý na středním ohni, nasypeme 2 lžíce kari koření a plochou obracečkou mícháme, po dobu 1 minuty. Stáhneme oheň na minimum a za stálýho míchání dál restujeme 5 minut. Pak přesypeme koření do misky a necháme vychladnout.

Postup:
Stehna rozřízneme v kloubu na 2 části. V misce smícháme suroviny na marinádu, přidáme maso, důkladně promícháme a necháme přikrytý 30 minut odpočívat v pokojový teplotě.

Obě cibule nakrájíme na klínky, rajčata na kostičky a zázvor, česnek i chilli papričky najemno.

V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme dozlatova z obou stran, nejdřív kůží dolu. Pak ho vyjmeme, dáme stranou a máslo slijeme do kastrolu tak, aby koření zůstalo v pánvi...můžete použít cedník.

V kastrolu s máslem zpěníme cibuli, přimícháme rajčata, pak zázvor, česnek, chilli papričky a opět promícháme. Přisypeme veškerý koření, restovaný kari i sůl a mícháme na středním plameni asi minutu.

Vložíme zpět opečený maso, přilijeme vodu, přivedeme k varu, stáhneme plamen a na mírným ohni vaříme 6 minut.
Pak přidáme kokosový mlíko, promícháme a vaříme nezakrytý, opět na mírným ohni dalších 30 minut.

Teď už nám tahle indická dobrota provoněla celej byt, stačí jen uvařit rýži a pochutnat si na fantastickým jídle

2019-01-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI