Kuře na zelí zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksvelká cibule1 ksčesnek3 stroužky
slanina vcelku200 gkysané zelí1 kgmáslo dle potřeby
sůl dle chutičervená paprika dle chutidrcený kmín de chuti
cukr krupice na doslazení zelí dle chuti
kuřecí stehna 4 ks, velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, slanina vcelku 200 g, kysané zelí 1 kg, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, červená paprika dle chuti, drcený kmín de chuti, cukr krupice na doslazení zelí dle chuti

Příprava

Kdo by neměl rád recepty z jednoho pekáče! Já dávám zelí pod kuře i víc než uvádím v receptu, protože zbylé zelí je úplně super do slaného štrůdlu.

Tohle je můj oblíbený recept na kuře už od dětství. U nás doma se dělalo i na čerstvém zelí, ale když my teď nakládáme každý podzim plný zelňák, tak používám jen kysané. Mimochodem, náš zelňák už je prázdný! Fakt jsme za zimu snědli asi 30 litrů zelí.

Pokrájejte cibuli, česnek a slaninu na kostičky a dejte na dno pekáče.

Kuřecí stehna osolte, okořeňte paprikou a drceným kmínem, na každé stehno položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby na 200°C na půl hodiny (zakryté).

Po půl hodině stehna z pekáče vyndejte, do výpeku dejte zelí (pokud máte zelí hodně kyselé, můžete přidat podle chuti cukr), promíchejte a podlijte trochou vody. Na zelí položte stehna, přiklopte a vraťte do trouby na 30-40 minut. Po třiceti minutách pekáč otevřete a dopečte dozlatova.

Kuře na zelí je nejlepší s bramborovým knedlíkem.

2019-07-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI