Kuře pečené na mřížce zpět

Ingredience:
kuře1 ks (cca 1200g)rozpuštěné máslo3 lžícesůl1 lžíce
menší brambory4 ksmenší cibule2 ksčesnek6 stroužků
celý kmín1 lžičkasůl dle chutivoda dle potřeby
kuře 1 ks (cca 1200g), rozpuštěné máslo 3 lžíce, sůl 1 lžíce, menší brambory 4 ks, menší cibule 2 ks, česnek 6 stroužků, celý kmín 1 lžička, sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Kuře máme rádi v různých úpravách a upečené jen tak, na sucho nám chutná stejně dobře, jako grilované.

Troubu dáme předehřát na 200°C.

Pokud máme hezké brambory, nemusíme je loupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky. 

Cibuli nakrájím na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. 

Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. 

Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z venkovní strany. 

Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dospod a pekáček vložíme do trouby. 

Teplotu snížíme na 175°C a pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200°C a kuře pečeme ještě 10 minut. 

Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.

2017-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI