Kuře pečené na mřížce zpět

Ingredience:
kuře1 ks (cca 1200g)rozpuštěné máslo3 lžícesůl1 lžíce
menší brambory4 ksmenší cibule2 ksčesnek6 stroužků
celý kmín1 lžičkasůl dle chutivoda dle potřeby
kuře 1 ks (cca 1200g), rozpuštěné máslo 3 lžíce, sůl 1 lžíce, menší brambory 4 ks, menší cibule 2 ks, česnek 6 stroužků, celý kmín 1 lžička, sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Kuře máme rádi v různých úpravách a upečené jen tak, na sucho nám chutná stejně dobře, jako grilované.

Troubu dáme předehřát na 200°C.

Pokud máme hezké brambory, nemusíme je loupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky. 

Cibuli nakrájím na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. 

Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. 

Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z venkovní strany. 

Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dospod a pekáček vložíme do trouby. 

Teplotu snížíme na 175°C a pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200°C a kuře pečeme ještě 10 minut. 

Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.

2017-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI