Kuře s houbami a hráškem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa4 ksolivový olej5 lžichladká mouka2 lžíce
pancetta (nebo kvalitní uzené maso)100 ghříbky400 gcibule1 ks
vývar500 mlmražený hrášek60 gpetrželová nať hrstka
sůl špetkapepř špetka
kuřecí prsa 4 ks, olivový olej 5 lžic, hladká mouka 2 lžíce, pancetta (nebo kvalitní uzené maso) 100 g, hříbky 400 g, cibule 1 ks, vývar 500 ml, mražený hrášek 60 g, petrželová nať hrstka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Nasbírali jste košík hub a nevíte co s nimi? Tak te´d je to určitě jasné.

Opečte nakrájená kuřecí prsa na 4 lžících olivového oleje, zaprašte moukou a ještě krátce osmahněte. Vyndejte z pánve. Do pánve přihoďte nakrájenou pancettu nebo sušené uzené maso a rozkrojené drobné hříbky (my měli suchohřiby). Osmahněte a opět vyndejte z pánve. Nakonec na lžíci oleje osmahněte nakrájenou cibuli, když zezlátne, přidejte kuře a houby s uzeným masem. Zalijte vývarem a nechte asi 15 minut dusit. Pak přidejte ještě mražený hrášek a hrst nakrájené petrželové natě, krátce provařte a podávejte. Ideálně s rýží.

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI