Kuřecí čtvrtky na celeru zpět

Ingredience:
kuřecí čtvrtky2 ksmáslo1 plátekolej1 lžička
sladká mletá paprika1 lžičkamenší cibule nakrájená nadrobno1 ksmalý celer nastrouhaný nahrubo1 ks
prolisovaný česnek1 stroužekvývar nebo vodacca 400 mlsůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
kuřecí čtvrtky 2 ks, máslo 1 plátek, olej 1 lžička, sladká mletá paprika 1 lžička, menší cibule nakrájená nadrobno 1 ks, malý celer nastrouhaný nahrubo 1 ks, prolisovaný česnek 1 stroužek, vývar nebo voda cca 400 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Chutná Vám celer? Pokud ano, jistě si pochutnáte na tomto kuřátku, které je v kombinace s celerem naprosto geniální.

V širším kastrolu, ke kterému máme i pokličku, rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme 250ml vývaru.
Zasypeme nastrouhaným celerem, položíme opláchnuté, mírně osolené a opepřené kuřecí čtvrtky a přiklopíme pokličkou.
Kastrol vložíme do předehřáté trouby a na 1/2 výkon pečeme 25 minut. Poté pokličku odstraníme, přidáme zbytek vývaru a na 3/4 výkon dopečeme maso doměkka.
Maso z kastrolu vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby naředíme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem a na sporáku převaříme.
Podáváme s rýží.

2016-02-03 Hlavní chody

Poznámka

Pokud budeme chtít více porcí,můžeme naporcovat celé kuře a přidat o 100 ml vývaru navíc.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI