Kuřecí čtvrtky na slanině a cibulích zpět

Ingredience:
Gazdovská slanina200 gcibule400 g (3 velké kusy)česnek4 stroužky
kuřecí čtvrtky4 ksvývar nebo voda dle potřebymáslo silnější plátek
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
Gazdovská slanina 200 g, cibule 400 g (3 velké kusy), česnek 4 stroužky, kuřecí čtvrtky 4 ks, vývar nebo voda dle potřeby, máslo silnější plátek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Kuře máme rádi v jakékoliv úpravě a na slanině a cibulích nám moc chutnalo.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.

Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.

Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.

Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.

Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

2018-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI