Kuřecí dušené s rajčaty a červenou čočkou zpět

Ingredience:
vykostěné kuřecí maso600 golej2 lžícestřední cibule1 ks
loupaná rajčata400 gčervená čočka50 g (4 lžíce)drůbeží vývar250 ml
sůl dle chutipepř dle chutipetrželka k podávání
vykostěné kuřecí maso 600 g, olej 2 lžíce, střední cibule 1 ks, loupaná rajčata 400 g, červená čočka 50 g (4 lžíce), drůbeží vývar 250 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, petrželka k podávání

Příprava

Máte chuť na něco rychlého, zdravého a dobrého? Zkuste tohle dušené kuřecí. Přípravy příliš nepotřebuje, není zahuštěné ani gramem mouky (ale červenou čočkou, kterou v tomhle jídle sní i syn, který čočku normálně odmítá). Když jsem ho zkusila prvně, bylo mi jasné, že se zařadí mezi stálice "obědových rychlovek". Zapatláte jen jednu pánev a během dušení si v klidu stihnete připravit i přílohu. 

Maso naporcujeme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme. 

Cibuli si nakrájíme na drobno, přidáme ji k masu a restujeme do zlatova. 

Přidáme vývar, rajčata a čočku, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut. 

Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.

2018-01-26 Hlavní chody

Poznámka

Zdroj: Apetit, listopad 2014 s úpravami ID zzuzziik z MK.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI