Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | celer | 1/2 ks | vejce | 1 ks |
strouhanka | 1 lžíce | kurkuma | špetka | majoránka | špetka |
drcený kmín | špetka | česnek | 1 stroužek | pepř | špetka |
sůl | špetka | ||||
Koprový dip: | |||||
bílý jogurt | 1 ks | zakysaná smetana | 1 ks | kopr | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | hořčice | 1 lžička |
Karbanátky jsou nejlepším receptem, který můžete obměňovat a vymýšlet různé ingredience, které vás pořád baví. My je doma milujeme, ale omáčka v podobě této nesmí chybět. Posuďte sami?!
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, nejlépe přes noc necháme naložené v oleji a lžičce kurkumy. Kdo zrovna nemá v kuchyni kurkumu, dá kari. Však kurkumu nezapomeňte koupit při dalším nákupu. Určitě si ji oblíbíte.
Maso a cerel nameleme na mlýnku, přidáme véjce, strouhanku a dochutíme dle libosti.
Tvoříme placky a smažíme na oleji, ve kterém bylo maso naloženo, nebo pečeme v troubě na pečícím papíře.
Než se nám karbanátky usmaží, uděláme si rychlý dip. V mističce jednoduše smícháme býlý jogurt, zakysanou smetanu a lžičku hořčice dle chuti. Však krémžskou asi nedoporučuji (smích) Poté dochutíme nasekaným koprem, solí a buďto ihned podáváme, nebo necháme chvilku v chladnu uležet.
Kdo má rád zeleninu, dá si pouze zeleninovou oblohu, kterou může též pokapat dipem. Však křupavá bagetka by určitě na škodu nebyla.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI