Kuřecí karbanátky s celerem a koprovým dipem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 ksceler1/2 ksvejce1 ks
strouhanka1 lžícekurkuma špetkamajoránka špetka
drcený kmín špetkačesnek1 stroužekpepř špetka
sůl špetka
Koprový dip:
bílý jogurt1 kszakysaná smetana1 kskopr1 špetka
sůl1 špetkahořčice1 lžička
kuřecí prsa 2 ks, celer 1/2 ks, vejce 1 ks, strouhanka 1 lžíce, kurkuma špetka, majoránka špetka, drcený kmín špetka, česnek 1 stroužek, pepř špetka, sůl špetka, bílý jogurt 1 ks, zakysaná smetana 1 ks, kopr 1 špetka, sůl 1 špetka, hořčice 1 lžička

Příprava

Karbanátky jsou nejlepším receptem, který můžete obměňovat a vymýšlet různé ingredience, které vás pořád baví. My je doma milujeme, ale omáčka v podobě této nesmí chybět. Posuďte sami?!

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, nejlépe přes noc necháme naložené v oleji a lžičce kurkumy. Kdo zrovna nemá v kuchyni kurkumu, dá kari. Však kurkumu nezapomeňte koupit při dalším nákupu. Určitě si ji oblíbíte.

Maso a cerel nameleme na mlýnku, přidáme véjce, strouhanku a dochutíme dle libosti. 

Tvoříme placky a smažíme na oleji, ve kterém bylo maso naloženo, nebo pečeme v troubě na pečícím papíře.

Než se nám karbanátky usmaží, uděláme si rychlý dip. V mističce jednoduše smícháme býlý jogurt, zakysanou smetanu a lžičku hořčice dle chuti. Však krémžskou asi nedoporučuji (smích) Poté dochutíme nasekaným koprem, solí a buďto ihned podáváme, nebo necháme chvilku v chladnu uležet.

Kdo má rád zeleninu, dá si pouze zeleninovou oblohu, kterou může též pokapat dipem. Však křupavá bagetka by určitě na škodu nebyla.

Dobrou chuť!

2015-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravysmažení
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI