Kuřecí karbanátky se sýrem a bramborovou kaší zpět

Ingredience:
mleté kuřecí maso500 gnastrouhaná gouda150 gvejce1 ks
česnek2-3 stroužkyhořčice1 lžícekečup1 lžíce
majoránky1 hrstičkasůl1 špetkapepř1 špetka
strouhanka1 hrstkaolej /sádlo na smažení2-3 velké lžíce
Příloha:
brabbory500 gmáslo1 lžícečerstvá pažitka1 hrstka
mleté kuřecí maso 500 g, nastrouhaná gouda 150 g, vejce 1 ks, česnek 2-3 stroužky, hořčice 1 lžíce, kečup 1 lžíce, majoránky 1 hrstička, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, strouhanka 1 hrstka, olej /sádlo na smažení 2-3 velké lžíce, brabbory 500 g, máslo 1 lžíce, čerstvá pažitka 1 hrstka

Příprava

Karbanátky jsou rychlé vděčné jídlo. Určitě si je zamilují i děti, které maso na způsob řízku, vždy milují.

Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici, kečup.
Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu.
Všechno dobře promícháme a podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
Vytvarujeme karbanátky a jemně je obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle nebo na oleji. Hotové poklademe na ubrousky.

Podáváme s bramborou kaší, sypanou čerstvou pažitkou.

2022-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI