Kuřecí kari s citronovou trávou, bazalkou a ořechy zpět

Ingredience:
kuřecí vykostěná stehna500 golej50 gcitronová tráva2 ks
cibule200 gkokosové mléko150 gcuketa200 g
palmový cukr špetkalimetka1 ksbazalka10 listů
sůl špetkacukr špetkalískové ořechy30 g
žluté kari50 g
kuřecí vykostěná stehna 500 g, olej 50 g, citronová tráva 2 ks, cibule 200 g, kokosové mléko 150 g, cuketa 200 g, palmový cukr špetka, limetka 1 ks, bazalka 10 listů, sůl špetka, cukr špetka, lískové ořechy 30 g, žluté kari 50 g

Příprava

Thajský recept pouličních prodejců.

Maso nakrájíme na kousky cca 3x3cm, cibulku a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Maso orestujeme na hlubší pánvičce zhruba 7min. Poté přidáme cuketu a cibuli a restujeme dalších 5min. Přidáme sůl, cukr, šťávu z jedné limetky, lískové ořechy a dvě celé citrónové trávy. Lehce podusíme a zasypeme kari (může být i pasta). Na konec zalijeme kokosovým mlékem a strouhneme palmový cukr (může být i lžička medu). Podáváme s rýží, nudlemi nebo pečivem! 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI