Kuřecí kari z kokosového mléka zpět

Ingredience:
velká kuřecí prsa2 kskokosové mléko1 plechovka (400ml)velká žlutá cibule2 ks
česnek3 stroužkyčervená paprika1 či 2 kskokosový či řepkový olej dle potřeby
kari pasta nebo 2 lžičky směsi kari koření*1,5 lžícemalá chilli paprička1 kscitronová šťáva1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutivoda/vývar na podlití
vařená rýže příloha
velká kuřecí prsa 2 ks, kokosové mléko 1 plechovka (400ml), velká žlutá cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, červená paprika 1 či 2 ks, kokosový či řepkový olej dle potřeby, kari pasta nebo 2 lžičky směsi kari koření* 1,5 lžíce, malá chilli paprička 1 ks, citronová šťáva 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, voda/vývar na podlití, vařená rýže příloha

Příprava

Taky máte rádi asijská pálivá jídla? A co jiného doma vaříte s kokosovým mlékem?

Maso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a opepříme.

Do velké pánve (stačí klasická hluboká nepřilnavá pánev, či pokud máte - wok) nalijeme 2 lžíce tuku (já použila kokosový). Necháme zahřát a poté vhodíme nakrájené maso. Posypeme lžičkou kari a necháme dusit, dokud nebude propečené ze všech stran. Nakrájíme si na kostičky cibuli, česnek a červenou papriku. Můžeme dát vařit rýži.

Stáhneme teplotu ploténky, hotové maso přeneseme do misky a do prázdné pánve nalijeme 2 lžíce tuku. Znovu přepneme na nejvyšší teplotu. Po zahřátí vhodíme pokrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme kari pastu/koření a dobře promícháme. Jakmile se cibule zatáhne, přidáme obsah plechovky kokosového mléka, chilli papričku 1/2 lžičky soli, pepř a 1 šálek vody či vývaru. Pokud se vám zdá být omáčka příliš hustá, přidejte kdykoli další.

Necháme vše provařit zhruba 10 minut na středním plamenu. Poté dochutíme citronovou šťávou a vmícháme opečená kuřecí prsa na kostičky. 

Podáváme s rýží a posypané koriandrem či citronovou trávou. 

Dobrou chuť.

2019-06-25 Hlavní chody

Poznámka

*1 lžičku kari a menší množství několika směsí speciálních koření na bázi kurkumy dovezených z ciziny (moje jsou ze Sri Lanky a Malediv). Lze použít kupovanou či domácí kari pastu.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI