Ingredience: | |||||
velká kuřecí prsa | 2 ks | kokosové mléko | 1 plechovka (400ml) | velká žlutá cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky | červená paprika | 1 či 2 ks | kokosový či řepkový olej | dle potřeby |
kari pasta nebo 2 lžičky směsi kari koření* | 1,5 lžíce | malá chilli paprička | 1 ks | citronová šťáva | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | voda/vývar | na podlití |
vařená rýže | příloha |
Taky máte rádi asijská pálivá jídla? A co jiného doma vaříte s kokosovým mlékem?
Maso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a opepříme.
Do velké pánve (stačí klasická hluboká nepřilnavá pánev, či pokud máte - wok) nalijeme 2 lžíce tuku (já použila kokosový). Necháme zahřát a poté vhodíme nakrájené maso. Posypeme lžičkou kari a necháme dusit, dokud nebude propečené ze všech stran. Nakrájíme si na kostičky cibuli, česnek a červenou papriku. Můžeme dát vařit rýži.
Stáhneme teplotu ploténky, hotové maso přeneseme do misky a do prázdné pánve nalijeme 2 lžíce tuku. Znovu přepneme na nejvyšší teplotu. Po zahřátí vhodíme pokrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme kari pastu/koření a dobře promícháme. Jakmile se cibule zatáhne, přidáme obsah plechovky kokosového mléka, chilli papričku 1/2 lžičky soli, pepř a 1 šálek vody či vývaru. Pokud se vám zdá být omáčka příliš hustá, přidejte kdykoli další.
Necháme vše provařit zhruba 10 minut na středním plamenu. Poté dochutíme citronovou šťávou a vmícháme opečená kuřecí prsa na kostičky.
Podáváme s rýží a posypané koriandrem či citronovou trávou.
Dobrou chuť.
*1 lžičku kari a menší množství několika směsí speciálních koření na bázi kurkumy dovezených z ciziny (moje jsou ze Sri Lanky a Malediv). Lze použít kupovanou či domácí kari pastu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI