Kuřecí maso s citronem a oreganem zpět

Ingredience:
naporcované a vykostěné kuře s kůží1 kscitron2 ksolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutinasekané čerstvé oregano2 hrsti
naporcované a vykostěné kuře s kůží 1 ks, citron 2 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, nasekané čerstvé oregano 2 hrsti

Příprava

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. 

Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Dnešní kuře je s citronovo-oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uležet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky. 

Grilujeme z každé strany asi deset minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

2018-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI