Kuřecí maso s citronem a oreganem zpět

Ingredience:
naporcované a vykostěné kuře s kůží1 kscitron2 ksolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutinasekané čerstvé oregano2 hrsti
naporcované a vykostěné kuře s kůží 1 ks, citron 2 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, nasekané čerstvé oregano 2 hrsti

Příprava

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. 

Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Dnešní kuře je s citronovo-oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uležet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky. 

Grilujeme z každé strany asi deset minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

2018-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI