Kuřecí maso s mangem a zázvorem zpět

Ingredience:
zralé mango1 ksvykoštěná kuřecí prsa450 golej4 lžíce
jarní cibulka1 svazekzázvor kousekrozmačkaný či jemně nakrájený česnek2 stroužky
mražená čínská zelenina350 gsladká chilli omáčka3 lžícerýže dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkasladkokyselá chilli-sója-omáčka dle chuti
zralé mango 1 ks, vykoštěná kuřecí prsa 450 g, olej 4 lžíce, jarní cibulka 1 svazek, zázvor kousek, rozmačkaný či jemně nakrájený česnek 2 stroužky, mražená čínská zelenina 350 g, sladká chilli omáčka 3 lžíce, rýže dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, sladkokyselá chilli-sója-omáčka dle chuti

Příprava

Kombinace chutí kuřecího masa, manga a zázvoru bych klidně umocnila decilitrem bílého vína, které si případně otevřete při vaření, jako my. Jednoduchý, barevný recept, který není v rozporu s jarním předsevzetím, si určitě doma vyzkoušejte!

Orestuji v hrnci obyčejnou cibulku (nejlépe na plátky a nešetřím) na oleji a přidám hrnek rýže, kterou po osmažení zaliju vřelou vodou, aby voda dosahovala cca. 2 až 3 cm nad rýži. Vše osolím a případně zakápnu sójou....klidně opepřím a přikryji pokličkou. Rýži vaříme pozvolna. Klidně se nebojte dochutit jemně již hotovou rýži, kterou nevařím úplně do měkka, ale nechám s případnými dochucovadly dle chuti "dojít" pod pokličkou.

Orestujte jarní cibulku na trošce oleje a mezitím si nakrájejte na kousky kuřecí maso. To přidáte do pánve, jakmile cibulka trošku zpění. Osolíte, opepříte a zakápnete troškou chilli-sójovou omáčkou. Nakrájený česnek, zázvor + mango jsem přidala do pánve. Po chvíli, kdy se kuřecí maso zatáhlo, jsem restovala s přidanou čínskou zeleninovou směsí. 
Poté dochucovala dle libosti a dle chuti dodala sladko-sojovo-chilli omáčku  Mám ráda ostřejší chutě, takže jsem nešetřila (smích)....v kombinaci s mangem, je to opravdu vynikající záležitost. Klidně bych se nebála trošky bílého vína.....tip. Mango klidně nechte "křupavější", ale to je na chuti každého z nás.

Je to jednoduché a dobré jídlo, které si myslím neurazí, ani zarputilé gurmány. 

Autor receptu: Monika Růžičková

2014-09-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI