Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 500 g | škrob | 1 lžíce | vejce | 1 ks |
olivový olej Borges Classic | 1 dcl | cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
celer | 100 g | sojová omáčka tmavá | 2 lžíce | červené víno | 1 dcl |
třtinový cukr | 1 lžička | kurkuma | 1 špetka | červená paprika | 1 špetka |
sušený zázvor | 1 špetka | skořice | 1 špetka | červená paprika | 1 ks |
pórek | 1 ks | mungo klíčky | 200 g | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | jasmínová rýže | 1 bal |
Miluji rychlá jídla, miluji, když jsou plná zeleniny a ještě, když jsou trošku „šmrncnutá“ Asií, vždy je to u mě zárukou úspěchu. Tento recept vznikl ke 125. výročí značky Borges, jejichž oleje používám nejen na vaření, ale i na pečení. Užijte si i vy doma tento rychlý oběd.
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Do masa přidáme škrob a promícháme. Poté dáme ještě vejce a zlehka osolíme a opepříme. Maso dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pórek, cibuli a papriku si nakrájíme na proužky a celer na nudličky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Když je ze všech stran hezky zlatavé, přendáme ho do mísy.
Na zbylém oleji začneme restovat cibuli, po chvilce přidáme česnek. Když máme obojí zarestované, přidáme celer. Restujeme cca 3 minuty a do pánve vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku, červené víno a lžičku třtinového cukru.
Podle chuti přidejte trochu koření, které máte rádi, já jsem použila kombinaci kurkumy, červené papriky, zázvoru a skořice.Maso chvilku podusíme.
V tuto chvíli přidáme papriku, pórek a mungo klíčky a necháme chvíli podusit.
Hotovou masovou směs podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI