Kuřecí nudličky na asijský způsob s jasmínovou rýží zpět

Ingredience:
kuřecí prsa500 gškrob1 lžícevejce1 ks
olivový olej Borges Classic1 dclcibule1 ksčesnek1 stroužek
celer100 gsojová omáčka tmavá2 lžícečervené víno1 dcl
třtinový cukr1 lžičkakurkuma1 špetkačervená paprika1 špetka
sušený zázvor1 špetkaskořice1 špetkačervená paprika1 ks
pórek1 ksmungo klíčky200 gsůl1 špetka
pepř1 špetkajasmínová rýže1 bal
kuřecí prsa 500 g, škrob 1 lžíce, vejce 1 ks, olivový olej Borges Classic 1 dcl, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, celer 100 g, sojová omáčka tmavá 2 lžíce, červené víno 1 dcl, třtinový cukr 1 lžička, kurkuma 1 špetka, červená paprika 1 špetka, sušený zázvor 1 špetka, skořice 1 špetka, červená paprika 1 ks, pórek 1 ks, mungo klíčky 200 g, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, jasmínová rýže 1 bal

Příprava

Miluji rychlá jídla, miluji, když jsou plná zeleniny a ještě, když jsou trošku „šmrncnutá“ Asií, vždy je to u mě zárukou úspěchu. Tento recept vznikl ke 125. výročí značky Borges, jejichž oleje používám nejen na vaření, ale i na pečení. Užijte si i vy doma tento rychlý oběd.

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Do masa přidáme škrob a promícháme. Poté dáme ještě vejce a zlehka osolíme a opepříme. Maso dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.

Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pórek, cibuli a papriku si nakrájíme na proužky a celer na nudličky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Když je ze všech stran hezky zlatavé, přendáme ho do mísy.

Na zbylém oleji začneme restovat cibuli, po chvilce přidáme česnek. Když máme obojí zarestované, přidáme celer. Restujeme cca 3 minuty a do pánve vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku, červené víno a lžičku třtinového cukru.

Podle chuti přidejte trochu koření, které máte rádi, já jsem použila kombinaci kurkumy, červené papriky, zázvoru a skořice.Maso chvilku podusíme.

V tuto chvíli přidáme papriku, pórek a mungo klíčky a necháme chvíli podusit. 

Hotovou masovou směs podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. 

2022-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI