| Ingredience: | |||||
| kuřecí prsa bez kosti | 2 ks | olej | 1 lžíce | koření Zlaté kuře | 1 lžíce | 
| tekutý med | 1 lžíce | hořčice | 1 lžíce | vývar nebo voda | 4 lžíce | 
| Dále budete potřebovat: | |||||
| olej | 1 lžíce | cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | 
| rajčata | 2 ks | silný plátek máslo | 2 cm | voda | na podlití | 
| sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | zelené bylinky (libeček) | dle chuti | 
Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.
Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.
Další den si připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, nebo obyčejný opečený toust.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI