Kuřecí prsa s ovocným čatní zpět

Ingredience:
kuřecí prsa bez kostí a kůže450 g
Marináda:
meruňková pálenka60 mlchilli sladká omáčka3 lžícemalinké chilli papričky bez semínek, nasekané nadrobno2 ks
meruňka nakrájená na kostičky1 kskuličky červeného rybízu hrstmletá skořice1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
olej + plátek másla na smažení1 lžícehnědý třtinový cukr1 lžícevoda2 lžíce
meruňka nakrájená na čtvrtky1 kszbytek marinády dle potřebysůl dle chuti
kuřecí prsa bez kostí a kůže 450 g, meruňková pálenka 60 ml, chilli sladká omáčka 3 lžíce, malinké chilli papričky bez semínek, nasekané nadrobno 2 ks, meruňka nakrájená na kostičky 1 ks, kuličky červeného rybízu hrst, mletá skořice 1/2 lžičky, olej + plátek másla na smažení 1 lžíce, hnědý třtinový cukr 1 lžíce, voda 2 lžíce, meruňka nakrájená na čtvrtky 1 ks, zbytek marinády dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Zbylo Vám ještě trochu červeného rybízu a nějaké meruňky? Jestli ano, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu.

Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě je necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Poté je odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky, 2 minuty na silném plamenu provaříme a podle potřeby dochutíme.

Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.

2016-07-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI